Skip to main content
Friško.  Jadransko.  Kvalitetno.

Ugor Nova

ribarnice Rijeka

Ribarnice “Ugor Nova”

Ribarnica “Ugor Nova” u Rijeci nudi najkvalitetniju svježu ribu iz Jadranskog mora. Sa tri poslovnice smještene na glavnom placu, tržnici Zamet i u Matuljima, lako je dostupna svim ljubiteljima morskih delicija. “Ugor Nova” se ponosi svojom bogatom ponudom ribe i morskih plodova te vrhunskom uslugom koja zadovoljava najviše standarde svježine i kvalitete. Posjetite nas i uvjerite se zašto smo prvi izbor za ribu u Rijeci!

Joan Didion – “Riba mora plivati tri puta: u vodi, u maslinovom ulju i u vinu.

Ugor ribarnica “Glavna placa”

Ponedjeljak – Subota: 7:00 – 13:00

Nedjelja: 7:00 – 12:00

Kontakt: “091 575 5920″

Ugor ribarnica “tržnica Zamet”

Utorak, srijeda, četvrtak, subota: 8:00  – 14:00

Petak: 8:00 – 15:00
Nedjelja: 8:00 – 12:00

*Ponedjeljkom zatvoreno

Kontakt: “091 221 2584″

Ugor ribarnica “Matulji”

Utorak – Subota: 8:00 – 14:00

*Ponedjeljkom i nedjeljom zatvoreno

Kontakt: “091 497 6723″

Bijela riba

Oslić

Oslić je jedna od najčešće konzumiranih riba u Jadranu. Ima izduženo tijelo s srebrnastim bokovima i tamnijim leđima. Njegovo meso je bijelo, mekano i blagog okusa, s vrlo malo masnoće, što ga čini odličnim izborom za razne kulinarske pripreme. Najčešće se prži, kuha ili koristi za pripremu ribljih fileta. Oslić je također popularan u ribljim juhama i gulašima.

Brancin

rancin, poznat i kao lubin, je elegantna riba s vitkim tijelom, tamnim leđima i srebrnastim bokovima. Njegovo meso je bijelo, sočno i nježno, s blagim okusom, zbog čega je vrlo popularan u mediteranskoj kuhinji. Brancin se često priprema pečenjem na žaru, u pećnici, ili kao filet, a također se odlično slaže s aromatičnim začinima i maslinovim uljem.

Orada

Orada, ili komarča, je jedna od najcjenjenijih riba na Jadranu. Ima ovalno, spljošteno tijelo sa zlatnom trakom između očiju, koja je njen prepoznatljiv znak. Meso orade je čvrsto, bijelo i sočno, s blago slatkastim okusom. Najčešće se priprema na žaru, u pećnici ili na soli, a odlična je i u brodetima i juhama. Orada je vrlo popularna zbog svog nježnog okusa i svestranosti u kulinarstvu.

List

List, ili iverak, je riba s izduženim, spljoštenim tijelom i sitnim ljuskama, prepoznatljiv po asimetričnom izgledu s očima na jednoj strani tijela. Meso lista je izuzetno nježno, bijelo i lagano probavljivo, s blagim okusom. Zbog svoje nježnosti, često se prži na tavi ili peče u pećnici, a idealan je za pripremu u jednostavnim jelima gdje se može istaknuti njegov prirodni okus.

Kovač

Kovač, poznat i kao zlatoperka, je riba s jedinstvenim izgledom – ima spljošteno tijelo i veliku okruglu mrlju na boku, koja je njegov zaštitni znak. Meso kovača je bijelo, čvrsto i izuzetno ukusno, s blagim, ali bogatim okusom. Često se smatra delikatesom i koristi se u gurmanskim jelima, a najbolje se priprema pečenjem na žaru, prženjem ili kuhanjem u ribljim juhama.

Plava riba

Srdela

Srdela je jedna od najpoznatijih i najkonzumiranijih riba u Jadranu. Ima duguljasto tijelo s plavkasto-srebrnim bokovima. Njeno meso je masno, bogato omega-3 masnim kiselinama i izuzetno ukusno. Srdela se često priprema na žaru, pržena ili marinirana, a omiljena je u tradicionalnoj pripremi na buzaru. Zbog svoje pristupačnosti i hranjivosti, srdela je osnovna namirnica u mnogim jadranskim kućanstvima.

Tuna

Tuna je jedna od najcjenjenijih riba u Jadranskom moru, posebno zbog svog crvenog, bogatog i mesnatog mesa. Tuna ima izduženo, snažno tijelo s tamnoplavo-srebrnastim ljuskama. Njeno meso je bogato proteinima i omega-3 masnim kiselinama, te se koristi u širokom spektru jela – od sashimija i tatakija, do steakova, konzervirane tune, pa čak i u pripremi pašteta i salata. Tuna je također popularna u modernoj kuhinji zbog svoje svestranosti.

Inćun

Inćun, poznat i kao gavun, je sitna riba s plavkasto-srebrnim tijelom. Njegovo meso je masno, intenzivnog okusa i bogato hranjivim tvarima. Inćuni su popularni u mnogim mediteranskim kuhinjama, gdje se koriste marinirani, prženi, konzervirani u ulju ili kao sastojak u raznim jelima, uključujući salate i pizze. Inćuni su također važan sastojak za pripremu ribljih pašteta i tapenada.

Papalina

Papalina je mala riba koja izgledom podsjeća na srdelu, sa srebrnastim tijelom i nježnim, masnim mesom. Iako je mala, papalina je izuzetno ukusna i često se prži cijela, poslužuje kao hrskava delikatesa ili se koristi u pripremi raznih ribljih konzervi. Njeno masno meso čini je idealnom za pripremu na žaru, a često se koristi i u salatama ili kao predjelo.

Školjkaši

Dagnje

Dagnje su možda najpopularnija školjka na Jadranu. Imaju crno-plavu školjku, a meso im je sočno i aromatično. Često se pripremaju na buzaru, kuhane u bijelom vinu s češnjakom i peršinom.

Kamenice

Kamenice, ili ostrige, su školjke koje se tradicionalno konzumiraju sirove s nekoliko kapi limuna. Cijenjene su zbog svog jedinstvenog, slanog okusa i kremaste teksture. Najpoznatije kamenice dolaze iz Malostonskog zaljeva.

Jakobove kapice

Jakobove kapice su prepoznatljive po svojoj zaobljenoj školjki s valovitim rubovima. Meso im je nježno i slatko, često se peče na žaru ili koristi u gurmanskim jelima.

Vongole

Vongole su male, okrugle školjke s čvrstom školjkom. Meso im je slatkasto i sočno, a najčešće se koriste u tjesteninama, poput talijanskih "spaghetti alle vongole".

Glavonošci

Lignja

Lignje su jedan od najpopularnijih glavonožaca na Jadranu. Imaju izduženo tijelo s krakovima i dva duža lovka. Njihovo meso je mekano i blago slatkasto, a često se priprema prženo, punjeno, na žaru ili u rižotima.

Sipa

Sipe su glavonošci s karakterističnim plosnatim tijelom i deset krakova. Imaju unutarnju "kost" (sipina kost) i mogu ispuštati crnilo kao obrambeni mehanizam. Njihovo meso je čvrsto i bogato okusom, često se koristi u pripremi crnog rižota, pečenih ili prženih jela.

Hobotnica

Hobotnice su vrlo inteligentni glavonošci s osam dugih krakova. Njihovo meso je čvrsto i bogato okusom, posebno kad se pripremi na salatu, peče na žaru ili kuha u brodetu. Hobotnica je također popularna u pripremi "ispod peke".

Rakovi

Jastog

Jastog je jedan od najcjenjenijih rakova u Jadranu, prepoznatljiv po svojim velikim kliještima i snažnom tijelu prekrivenom tvrdom ljuskom. Njegovo meso je bijelo, čvrsto i izuzetno sočno, s blagim, slatkastim okusom. Najčešće se priprema kuhanjem ili pečenjem na žaru, a posebno je cijenjen u luksuznim jelima, često poslužen s maslacem ili u bogatim umacima.

Škamp

Škamp je vrlo popularan rak u Jadranskom moru, cijenjen zbog svog nježnog, slatkastog mesa. Ima duguljasto tijelo s tankim, ružičastim kliještima. Škampi se često koriste u mediteranskoj kuhinji, a njihovo meso je savršeno za pripremu na buzaru, pečenje na žaru, ili kao dodatak u rižotima i tjesteninama. Njihova nježnost i okus čine ih pravom delicijom.

Hlap

Hlap, poznat i kao jadranski jastog bez kliješta, ima duguljasto tijelo s bodljikavom ljuskom i dugim antenama. Njegovo meso je vrlo cijenjeno zbog svog bogatog, slatkastog okusa i čvrste teksture. Hlap se najčešće priprema kuhanjem, pečenjem na žaru ili kao sastojak u luksuznim jelima poput rižota i tjestenina.

Rakovica

Rakovica, poznata i kao morski pauk, je rak s karakterističnom bodljikavom ljuskom i dugim, tankim nogama. Njeno meso, posebno iz tijela, je nježno i bogatog okusa, često se koristi u pripremi salata, rižota ili kao delikatesa poslužena s različitim umacima. Rakovica se najčešće kuha cijela, a meso se zatim vadi i koristi u raznim jelima.

Ugor Nova u medijima

Jedan od starosjedilaca zametske tržnice mala je ribarnica na uglu, koja se tamo smjestila od prvih dana, odmah nakon otvorenja tržnice.
Ljubazna prodavačica Gordana Marinčić kaže nam kako je svaki dan u ponudi svježa riba, u što smo se i sami uvjerili. Kupaca, dodaje, ima kako koji dan, najviše ih je petkom.

Izvor: https://www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/na-zametskoj-placi-probali-smo-fine-frigane-ribice

Novi ListSanja Gašpert 08. rujan 2023 12:36

Nakon što je bivši zakupac prostora otišao u mirovinu otvorila se prilika da proširimo naše područje djelovanja, kruna svih pripremih radnji je sutrašnje otvorenje ribarnice. U ponudi ćemo imati svakodnevno svježu plavu i bijelu ribu koju te smrznuti asortiman.

Izvor: https://poduckun.net/novosti/od-sutra-u-matuljima-s-radom-pocinje-ribarnica-ugor-nova

PoduckonNikola Cvjetović 03.07.2024

KONTAKT INFO

Ugor ribarnica “Glavna placa”

Kontakt: "091 575 5920"

Ugor ribarnica “Zamet”

Kontakt: "091 221 2584"

Ugor ribarnica “Matulji”

Kontakt: "091 497 6723"

091 5755 920

UGOR NOVA d. o. o.

Delta 2, Rijeka
OIB:91672219841
MB:04007913
Vl. Davor Marinčić